top of page

MEERZIJDIGE PARTIJDIGHEID

de moeilijke evenwichtsoefening om gevoelige onderwerpen te bespreken zonder dat je iemand in systeem/context tekortdoet met je wat je zegt/doet/......

Vrijdagen 18 oktober en 25 oktober 2024

11062b_f0cd2b56e86443d68d21b6bc12fe055c_

Inhoud

Deze 2 daagse workshop wil het systemisch-contextuele begrip ‘meerzijdige partijdigheid’ verkennen vanuit de toepassing in complexe gezinssystemen of problematieken.

 

Het is vaak een moeilijke evenwichtsoefening om gevoelige onderwerpen te bespreken zonder dat je iemand in systeem/context tekortdoet met je wat je zegt/doet/...... Tijdens deze 2-daagse willen we interventies -die zorgzaam maar ook authentiek/confronterend zijn, die empathisch zijn maar ook recht doen aan het geleden/toegediend onrecht in de familiebanden- verkennen, leren en oefenen.

De eerste dag geven we een korte introductie in het begrip meerzijdige partijdigheid en hoe het kadert in het contextueel-systemische denkkader. Hierbij worden ook linken gelegd met belangrijke begrippen als loyaliteit, destructief recht/onrecht en andere. De tweede dag gaan we aan de slag met casussen van deelnemers en opleider. 


Doelgroep

Ben je gezins- of contextbegeleider, consulent Jeugdhulp of Jeugdrechtbank, werk je als therapeut outreachend in complexe (IJH, VAPH of psychiatrische) problematieken, werk je als hulpverlener-opvoeder met kinderen & jongeren, begeleid of bemiddel je bij moeilijke relatie-breuken in CAW of privé… dan is deze workshop iets voor jou.

Heb je al een contextuele of systemische achtergrond dan kan het interessant zijn om specifiek te oefenen met meerzijdige partijdigheid in de eigen hulpverleningscontext en samen met collega’s deze houding te verdiepen en je meer eigen maken.

Ben je hulpverlener en wil je het begrip leren kennen als aanvulling voor je huidige praktijk werk? Heb je noties van het contextueel systemisch werken dan kan je meegenomen worden in een groep met andere hulpverleners waar je met deze houding kennis maakt en ze aanleert vanuit de praktijk.

Opleider

Philippe Vosters

Systemisch-contextueel therapeut

Meer dan 30 jaar ervaring in het ‘therapeutisch begeleiden aan huis’ vanuit verschillende sectoren. (Bijzondere jeugdzorg-Jeugdhulp, VAPH en kinderpsychiatrie) Opleider-supervisor bij ‘Leren Over Leven’ in de opleiding tot contextueel hulpverlener en jarenlang supervisor in vzw Balans in de opleiding Contextuele hulpverlening en therapie.
Tal van (Systemisch-Contextuele) vormingen op maat in verschillende hulpverleningsorganisaties (MFC, dagcentra, CAW, residentiële instellingen Jeugdzorg…)

 

Data

Vrijdagen 18 en 25 oktober 2024

9u30 - 16u30

Locatie

TPC Wilrijk

Groenenborgerlaan 149

2020 Antwerpen

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor deze tweedaagse bedraagt 300 € . Deze prijs omvat geen lunch. 

bottom of page