top of page

Met een fijne groep methodiekdocenten, supervisoren, leertherapeuten en workshopbegeleiders staan we klaar om in te spelen op  vormingsbehoeften en kennisontwikkeling. We doen dit met groot enthousiasme. Eigen bijscholing en intervisie vinden we belangrijk.  Samen bespreken we ontwikkelingen en recente literatuur. We werken nieuwe methodieken uit en gaan op zoek naar relevant didactisch materiaal. Zo blijft LEREN OVER LEVEN vzw ook zelf een lerende organisatie. Alle stafleden doen ook begeleidend en therapeutisch werk, dikwijls binnen een eigen praktijk. Ieder functioneert daarbij zelfstandig, en bespreekt zijn praktijk met anderen.

Hieronder vind je de lijst van het team van LEREN OVER LEVEN vzw, contextuele leerschool.

Theresia Pinnewaert

Docent, supervisor en workshopbegeleider

__optimized__92813_DSC_0152.jpg

Ik ben Theresia Pinnewaert. Ik ben gezinsconsulent en werk als contextueel systeemtherapeut in mijn eigen praktijk. Ik heb ervaring in werken met koppels, gezinnen, kinderen met gedrags- en emotionele problematieken, drughulpverlening, werken met groepen, familieopstellingen. 

Stijn De Witte

Supervisor Counselingopleiding (Gent)

Stijn De Witte foto_edited_edited.jpg

Ik ben Stijn De Witte, maatschappelijk werker en contextueel counselor. Ik ben al 18 jaar actief als stafmedewerker binnen de sector voor personen met handicap. Ik ben als supervisor verbonden aan de counseloropleiding in Balans en ben actief als lesgever binnen de sectoren kinderopvang, thuiszorg, onthaalouders. 

Philippe Vosters

Supervisor Counselingopleiding

Philippe Vosters.png

Ik ben Philippe Vosters, maatschappelijk werker en relatie- en gezinstherapeut. De rode draad in mijn loopbaan is therapeutische hulpverlening aan kinderen/jongeren en hun gezin aan huis in de Bijzondere Jeugdzorg, de kinderpsychiatrie en het VAPH, GES-problematiek. Bij Balans gaf ik zo’n 12 jaar supervisie en leertherapie in de contextuele couseloropleiding en supervisie en systemisch-contextuele opleidingen in hulpverleningsorganisaties. Momenteel ben ik full-time zelfstandig therapeut en supervisor in een eigen praktijk te Lebbeke. Ik ben lid van de BVRGS.

Nele Vervecken

Leertherapeut Counselingopleiding (Antwerpen)

Nele Vervecken foto_edited.jpg

Ik ben Nele Vervecken, psycholoog, seksuoloog en contextueel therapeut. Ik heb ervaring in het werken met grensoverschrijdend gedrag, verslaving en agressie, eveneens in een detentiecontext. Momenteel werk ik voor CGG Kempen. Daarnaast heb ik een privé-praktijk waar ik vooral werk met koppels.  

Nele De Greve

Supervisor Counselingopleiding (Gent) en trainer duplomethodiek

Nele De Greve foto.PNG

Ik ben Nele De Greve, gegradueerde in de orthopedagogie. Ik volgde opleidingen in het systeemdenken en het contextueel denken. Ik heb een ruime ervaring in het werken met kinderen/jongeren en hun gezin binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Dit zowel als leefgroep- en contextbegeleider als stafmedewerker. Daarnaast geef ik voor Jongerenbegeleiding-informant vormingen.

May Michielsen

Lid van de Adviesraad

may michielsen.jpeg

Ik ben May Michielsen, klinisch psycholoog en experiëntieel en contextueel therapeut. 

Ik was medeoprichter van LEREN OVER LEVEN vzw en was jarenlang directeur en trainer met veel voldoening en inzet. 

Ik ben nu met pensioen (ik ben van 1953) en wil graag nog wat van mijn ervaring delen met de staf en het bestuur vanuit de adviesraad. 

Marleen Verschraegen

Supervisor Counselingopleiding (Gent)

Marleen Verschraegen foto (2)_edited.jpg

Ik ben Marleen Verschraegen, master in de Orthopedagogiek en contextueel psychotherapeute. Ik heb ruime ervaring in het werken met kinderen/jongeren en hun gezin in de Bijzondere Jeugdzorg. Ik ben opgeleid en vertrouwd met de methodiek van de Positieve Heroriëntering. Ik ben lid van VCW en BVRGS. Ik heb een eigen praktijk als contextueel therapeut in Brakel. 

Linne De Loof

Methodiekdocent (Antwerpen), supervisor en leertherapeut (Gent) Counselingopleiding

Linne De Loof foto_edited.jpg

Ik ben Linne Deloof, klinisch psycholoog, contextueel systeemtherapeut en EFT-therapeut in opleiding. Ik heb ruim 15 jaar ervaring in het werken met kinderen, jongeren en gezinnen, voornamelijk in de bijzondere jeugdzorg. In 2020 maakte ik volledig de overstap naar mijn eigen praktijk voor relatie- en gezinstherapie. Daarnaast vertaalde mijn diepe interesse in de verhalen over en tussen mensen zich ook in enkele publicaties over mijn werk. 

Kristien van de Velde

Methodiekdocent (Gent) en supervisor Counselingopleiding

Kristien van de Velde foto_edited.jpg

Ik ben Kristien van de Velde, bachelor Sociaal werk en heb de opleiding tot contextueel therapeut gevolgd. Ik heb 20 jaar ervaring in de bijzondere jeugdzorg als gezinsbegeleidster en stafmedewerker. Ondertussen werk ik bij Odisee als docent en praktijkbegeleider. Daarnaast heb ik een eigen praktijk als contextueel therapeut en opvoedingscoach.

Karen Stalmans

Methodiekdocent Counselingopleiding (Antwerpen)

Karen Stalmans foto_edited.jpg

Ik ben Karen Stalmans, maatschappelijk assistente en contextueel systeemtherapeut. Ik heb 20 jaar ervaring in het werken met gezinsrelationele thema’s. Momenteel ben ik actief binnen het algemeen welzijnswerk waar ik me specialiseer in het werken met ouders en kinderen verwikkeld in een complexe scheiding. Daarnaast heb ik een eigen praktijk voor individuele therapie en partnerrelatietherapie.

Johan De Keyser

Voorzitter Bestuursorgaan

Link29 zoom_edited_edited.png

Als trainer, coach en facilitator ondersteun ik zowel teams als individuen naar een meer dynamisch evenwicht. Dat doe ik door het geven van lezingen, voorstellingen, teamtrajecten en individuele sessies. Ik werk in een therapeutische context samen met Tripsyco in Westmalle en met Helewij in Kapellen. In samenwerking met uitgeverij LannooCampus schreef ik 'Bouw je Dreamteam' (2018) en 'Dynamisch evenwicht' (2023)

Jan Hoet

Lid van de Adviesraad en trainer Geweldloos Verzet

jan hoet  001.jpg

Ik ben Jan Hoet, klinisch psycholoog, systemisch en contextueel therapeut. Jarenlang was ik opleider, supervisor en coördinator bij LEREN OVER LEVEN vzw. Nu ben ik lid van de adviesraad.

Ik ben bestuurslid geweest van de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systemische Counseling. Ik ben stichtend lid van het Belgisch Instituut voor Geweldloos Verzet.

Jasmien Peeters

Methodiekdocent Counselingopleiding (Antwerpen)

JasmienPeeters.jpeg

Ik ben Jasmien Peeters, filosoof, contextueel systeemtherapeut en EFT (relatie)therapeut. Ik werk voor Duet relatiebemiddeling en in mijn eigen praktijk. Ik werkte 8 jaar als vrijzinnig humanistisch consulent voor deMens.nu. Ik ben lid van de redactieraad van het tijdschrift Systeemtherapie. Liefde, emoties en hechte banden staan centraal in mijn werk.

Goedele Thirion

Methodiekdocent Counselingopleiding (Gent)

goedele.jpg

Ik ben Goedele Thirion, systemisch contextueel gezinstherapeut. Ik heb reeds meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van jongeren (met ASS) en hun gezinnen, eerst vanuit het buitengewoon onderwijs, nadien als contextbegeleidster en therapeute in de bijzondere jeugdzorg binnen VAPH. Ik volgde, naast verschillende bijscholingen rond oplossingsgericht werken, autisme, creatief systemisch werken, ook de EMDR-opleiding en speltherapie. Daarnaast heb ik een eigen groepspraktijk voor contextuele en oplossingsgerichte therapie. Ik ben lid van de BVRGS, CAV en EMDR Belgium.

Gerd Claes

Lid van de Adviesraad

Gerd Claes.jpg

Ik ben Gerd Claes, gestalttherapeut met verschillende bijscholingen in het contextuele gedachtegoed. Momenteel ben ik gelukkige pensionada en ik geef nog vormingen op vraag. Ik ben oprichter en bezieler van “De Kanteling vzw”, een ambulant therapiecentrum met bijzondere aandacht voor personen met een beperking. Bij LEREN OVER LEVEN vzw ben ik lid van de Algemene Vergadering en van de Adviesraad en was ik ex-bestuurslid en enkele jaren freelance lesgever voor over thema’s die met ‘brussen’ te maken hebben en gaf ik enkele introfuctieworkshops.  

Frieda Petitjean

Supervisor Counselingopleiding (Antwerpen)

Frieda Petitjean foto_edited.jpg

Ik ben Frieda Petitjean, Maatschappelijk Werker en Contextueel Systemisch Therapeut.  Ik heb ervaring in het werken met meervoudig gekwetsten binnen het kader van opgelegde hulpverlening en was werkzaam binnen de context van het OCMW en de Bijzondere Jeugdzorg. Momenteel ben ik werkzaam als psychotherapeut in de ambulante geestelijke gezondheidszorg. Tevens heb ik een eigen praktijk voor individuele therapie en relatietherapie. Ik ben lid van de BVRGS.

Frank Van Mierlo

Introductie Contextuele Hulpverlening (Antwerpen)

Frank van mierlo_edited.jpg

Ik ben Frank Van Mierlo, licentiaat medisch sociale wetenschappen en gezondheidsbeleid, gestalt- en contextueel therapeut, supervisor, trainer en opsteller. Ik specialiseerde me in de VS in partner- en gezinstherapie aan het Gestalt International Study Center. Na mijn opleiding als contextueel therapeut volgde ik de masterclass bij Y. Nagy. Ik was medegrondlegger van de leerschool contextuele hulpverlening “LEREN OVER LEVEN vzw”. Momenteel werk ik bij “Vidende” waar ik opleidingen en workshops geef rond familie- en organisatieopstellingen.

Emel İşci

Leertherapeut Counselingopleiding (Gent)

Emel Isci foto (2).jpg

Ik ben psycholoog, contextueel hulpverlener en therapeut. Doorheen de jaren heb ik bijkomend opleiding gevolgd in aandachtstherapie, dans-en bewegingstherapie, cranio-sacrale relaxatie, Live The Connection stress- en traumabehandeling en integratieve benaderingen. Ik heb ervaring in de ambulante drughulpverlening en vanuit het CLB met buitengewoon onderwijs. Ik werk sinds 2009 in mijn eigen praktijk, die ondertussen uitgegroeid is tot groepspraktijk ADEM (Gent). Ik begeleid ook andere professionals op hun pad in supervisie en leertherapie.

Els Vanneste

Supervisor Counselingopleiding (Gent)

els vanneste_edited.jpg

Ik ben Els Vanneste, psycholoog. Ik ben Gestalt- en Contextueel therapeut. Ik heb ervaring in het werken met psychische kwetsbaarheid, traumaverwerking, herstel, werken met de context en werken met personen met een verstandelijke beperking. Ik ben actief als stafmedewerker binnen de verslavingszorg, training en supervisie. De dynamiek tussen mensen en het samenspel van krachten en kwetsbaarheden en trajecten bouwen met cliënten, hun context en hulpverleners boeit mij enorm.

Bos
bottom of page