top of page

Systemisch-Contextueel Counselor

ANTWERPEN / tweejarige opleiding / KMO-portefeuille & VOV mogelijk

Begint 16 sep.

4 400,00 €

Inhoud

We worden geboren in gezinnen en maken deel uit van families. Door onze ouders krijgen we in het netwerk van mensen een plek. We worden ‘kind’, ‘kleinkind’, broer of zus, enzovoort. In het gezin ontvangen en geven we, leren we wat we moeten doen om ‘gezien’ te worden, en ervaren we recht en onrecht. Doorheen dit proces ontdekken we wie we zijn, en wat we mogen en kunnen betekenen voor anderen. Betrouwbare voorbeelden vergroten het geloof in onszelf. We leren waar we recht op hebben en hoe wNae recht kunnen doen. De blauwdruk over relaties, meegekregen vanuit het gezin en betekenisvolle andere relaties, kleurt gedurende ons leven de manier waarop we zorg dragen voor de ander en onszelf.

Het contextuele gedachtegoed, ontwikkeld door Boszormenyi-Nagy, biedt hulpverleners handvatten om op een passende manier te interveniëren wanneer de balans tussen zorg geven en zorg krijgen uit evenwicht is.
Specifiek voor deze benadering is het zoeken naar positieve krachten in menselijke relaties en het hanteren van het verlangen naar betrouwbaarheid en rechtvaardigheid als hefboom voor verandering.

Alle info over de opleiding vindt u op de pagina "Counselingopleiding".

Hieronder vindt u het lesschema van het eerste jaar.

Het volledige lesgeld voor de tweejarige opleiding bedraagt in totaal 4400 €, te betalen in 3 delen. Deel 1 bedraagt 880 € (september), deel 2 bedraagt 2200 € (januari), deel 3 bedraagt 1320 € (januari).

U schrijft in voor de volledige opleiding. Bij de counselingopleiding betekent dit dat u inschrijft voor 2 jaar.

Bij inschrijving betaalt u een administratiekost van 50 €. Dit bedrag is niet terugvorderbaar. Uw plaats is op deze manier gereserveerd. In augustus ontvangt u de eerste factuur van 880 €.

Maps
bottom of page