vr 08 jan. | TPC

Systemisch Contextuele Counselingopleiding Antwerpen

Tweejarige opleiding - start 8 januari 2021 Plaatsen beperkt: we werken met groepen van maximum 16 deelnemers Opleiding erkend door de BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling) KMO-portefeuille en Vlaams Opleidingsverlof mogelijk
Systemisch Contextuele Counselingopleiding Antwerpen

Tijd en locatie

08 jan. 2021 09:00 – 23 dec. 2022 16:30
TPC, Groenenborgerlaan 149, 2020 Antwerpen

Over het evenement

We worden geboren in gezinnen en maken deel uit van families. Door onze ouders krijgen we in het netwerk van mensen een plek. We worden ‘kind’, ‘kleinkind’, broer of zus, enzovoort. In het gezin, ontvangen en geven we, leren we wat we moeten doen om ‘gezien’ te worden, en ervaren we recht en onrecht. Doorheen dit proces ontdekken we wie we zijn, en wat we mogen en kunnen betekenen voor anderen. Betrouwbare voorbeelden vergroten het geloof in onszelf. We leren waar we recht op hebben en hoe we recht kunnen doen. De blauwdruk over relaties, meegekregen vanuit het gezin en betekenisvolle andere relaties, kleurt gedurende ons leven de manier waarop we zorg dragen voor de ander en onszelf.

Het contextuele gedachtegoed, ontwikkeld door Boszormenyi-Nagy, biedt hulpverleners handvatten om op een passende manier te interveniëren wanneer de balans tussen zorg geven en zorg krijgen uit evenwicht is. Specifiek voor deze benadering is het zoeken naar positieve krachten in menselijke relaties en het hanteren van het verlangen naar betrouwbaarheid en rechtvaardigheid als hefboom voor verandering.

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
  • Inschrijving
    €4,000
    €4,000
    0
    €0
Totaal€0

Deel dit evenement