top of page

Driedaagse Duplo Methodiek

10, 17 november en 15 december

9u tot 16u

De contextuele benadering berust op het ethisch perspectief dat mensen verantwoordelijk zijn voor elkaar. Wie zijn verantwoordelijkheid uiteindelijk kan omzetten in gepaste zorg voor de ander en tegelijk voor zichzelf, groeit als mens en verwerft vrijheid.

Doelgroep

  • Werk je in een professionele, sociaal-agogisch of pedagogische, context met individuen, koppels, gezinnen, teams,…?

  • ​Ben je geïnteresseerd in het contextueel en systemisch werken?

  • Ben je als leidinggevende, hulpverlener, coach, counselor op zoek naar een visualiserende methodiek?

  • Zet je graag in op verbinding?

  • Wil je medewerkers en cliënten bewuster maken / meer inzicht geven in hun relaties en relationele beleving?

  • Wil je zelf sterker worden in het werken met systemen en relaties?

 

Dan biedt deze driedaagse een sterk ondersteunende methodiek aan.

Inhoud

De Duplo-methodiek werd ontwikkeld door Marleen Diekmann en is gebaseerd op het contextuele gedachtegoed van Iván Böszörményi-Nagy.

Veel hulpverleners zijn zoekende over hoe zij in gesprek ‘datgene wat speelt’ op een respectvolle manier zichtbaar kunnen maken. De duplomethodiek is hierin een ontzettend krachtige methodiek. Het biedt tal van kansen om ieders unieke beleving recht te doen en om naar elkaar erkenning uit te spreken voor datgene wat is gebeurd en is geïnvesteerd. Het verleden, het heden én de toekomst kan tegelijk op tafel neergezet worden. Krachten, kwetsuren, de kijk naar zichzelf én naar anderen worden in het samen zoeken met de cliënt(en) zichtbaar én voelbaar. Het beeld laat zien waar woorden vaak tekort in schieten.

 

Het is een methodiek dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt en die kan gebruikt worden binnen de context van hulpverlening en therapie, supervisie en teamvergaderingen. Tijdens de workshop wordt het werken met de duplo-popjes uitvoerig gedemonstreerd en krijgen de deelnemers de kans om zelf intensief met het materiaal aan de slag te gaan.

Lesgever

Nele De Greve

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de driedaagse bedraagt 450 € . Deze prijs omvat geen lunch, indien gewenst kan dit tegen een meerprijs wel voorzien worden.

Locatie

Clemenspoort, Overwale 3, 9000 Gent

Nog twijfels of vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen!

bottom of page