Supervisie voor Counselors

Inhoud

25 u supervisie voor systemisch Contextuele Counselors.

Onder leiding van Jo Van Hecke en Paul Heyndrickx. . 

Data

5 April - 10 Mei - 17 Mei - 7 Juni

 

Programma

Voor wie?
Je hebt een tweejarige opleiding gezinsbegeleiding, systeemcounseling of contextuele counseling afgerond.
Je bent geboeid geraakt door de contextuele visie op jouw werk en persoon.
Je wilt je verder toeleggen op de integratie van het contextuele denken en werken in jouw mandaat en werkstijl.

Hoe?
De dagelijkse praktijk en de relatie tussen de cliënt en de professional staan centraal. We vertrekken vanuit concrete casussen. 

Let Op: inschrijvingen beperkt! Ieder komt aan bod op deze manier.

TPC Antwerpen


Vereiste voorkennis
Een opleiding gevolgd tot contextuele OF Systemische counselor

Deze supervisie voldoet aan de voorwaarden van de BVRGS tot vervolgmaking van het opleidingstraject als systemisch contextueel counselor.
De supervisie biedt de mogelijkheid om de kaders uit je opleiding(en) verder te integreren. De groep werkt met casussen die deelnemers inbrengen. Aan de hand van allerlei methodieken worden handvatten gezocht waarmee de supervisanten aan de slag kunnen.  Naast concrete casussen kan er ook worden vertrokken van thema’s die leven bij de deelnemers.  De inschrijvingen zijn beperkt tot 8 deelnemers aangezien wij iedereen gelijkwaardig aan bod willen laten komen.

Je schrijft je in voor de cyclus van 25 uur en je aanwezigheid is vereist bij ieder supervisie moment.

Opleiders

Jo Van Hecke
Jo Van Hecke is bachelor Orthopedagogie en contextueel psychotherapeut en heeft een eigen praktijk als relatie- en gezinstherapeut in Meerbeke. Hij is in opleiding tot EFT therapeut bij EFT Belgium en werkt verder zijn studies af op de VUB tot klinisch Psycholoog. Jo heeft 20 jaar ervaring in het werken met gezinnen in de jeugdhulp en heeft vanuit deze functie onderzoek en ontwikkeling gedaan in het werken met sociale media in hulpverlening. Hij was projectcoördinator in verschillende projecten zowel op Europees als op gewestelijk en federaal niveau en publiceerde menige artikels rond dit thema en enkele boeken.  Jo Van Hecke is tevens ook coördinator bij Leren over Leven en is lid van  BVRGS, BWP en ICEEFT.

Paul Heyndrickx
Licentiaat in de godsdienstwetenschappen. Contextueel-systemisch psychotherapeut en counselor. Bijkomende opleidingen: Leiden en Begeleiden, Gezinsbegeleiding en Contextuele Hulpverlening, Masterclass contextuele therapie, Voortgezette Opleiding Gezinstherapie.
Werkervaring in de thuislozenzorg, counselingwerk en psychotherapie. Erkend opleider BVOS (Belgische Vereniging van Opleiders in de Systeemtherapie). Lid van de Vereniging van Contextueel Werkers (VCW), van de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS).
Auteur van ‘Meervoudig gekwetsten. Contextuele hulpverlening aan maatschappelijk kwetsbare mensen’, ‘De meervoudig gekwetste mens. Gedeelde en verdeelde zorg', ‘Contextuele counseling in de praktijk' en tal van artikelen over contextueel werken.  Paul werkte als opleider bij Balans/VSPW van 1997 tot 2018.  Hij ontving in 2016 de VCW-prijs vanwege de Vereniging van Contextueel Werkers.

 

Schrijf je in voor deze opleiding

Registrations have ended on do, 04/04/2019 - 00:00.