Levenseinde sterven en rouw

Inhoud

Workshop levenseinde, sterven en rouw

Een contextuele kijk en een manier van hulpverlening bij Levenseinde en rouw.

. In dit filmpje geeft David de uitleg over de inhoud van de workshop. 

 

 

Programma

A.d.h.v. de contextuele begrippen ‘dialoog’ en ‘ontschuldigen’  blijven we tijdens deze dag stilstaan bij het fenomeen sterven. Wat brengt het besef van eigen eindigheid teweeg bij de persoon in een palliatieve/terminale fase, alsook bij diens omgeving?

Vaak wordt er in deze situatie teruggeblikt, waarbij de pijn van het geleden onrecht terug naar de voorgrond komt, alsook de nood aan erkenning die (al dan niet) werd verkregen.

Hoe zit het met de balans van geven/ontvangen aan het einde van iemands leven? Is hier nog beweging mogelijk, en zo ja, wat kan hierin faciliteren?

We gaan ook kijken naar de dynamiek van het ontschuldigen: is er ruimte om hier beweging in te krijgen en hoe doen we dit dan?

Opleiders

David Van Deuren

heeft de Gestalttherapeutische opleiding, (IVC, Kortrijk) zowel als  de Opleiding Contextuele Therapie, (Leren Over Leven) gevolgd.

Daarbij heeft hij de Rouwopleiding olv Michael Murphy en Magda Vande Wiele afgerond.  In zijn werkveld  heeft hij gedurende vijf jaar bij de dienst  infectieziekten  veel ervaring opgedaan in de begeleiding van AIDS-patiënten,  politiek vluchtelingen, begeleiding van mensen met een drugproblematiek, mensen met een psychiatrisch ziektebeeld,…   Op de Palliatieve Zorgeenheid heeft hij vanaf de opstart van de eenheid, meegewerkt aan de uitbouw van de herdenkingsavonden

Schrijf je in voor deze opleiding

Kies het aantal deelnemers.
Persoonlijke gegevens
Geboortedatum
E.g., 20/04/2018
Deze vindt u onderaan deze pagina onder "nuttige links".