Introductie Contextuele hulpverlening Zomerprogramma

Inhoud

3 - 4 en 5 juli 2019 Met Frank Van Mierlo.  

 

De contextuele benadering geeft kaders om te begrijpen hoe relaties in elkaar zitten en hoe ermee om te gaan.

Iemand met contextuele achtergrond gaat de dialoog aan met de gehele context, zoekt de hulpbronnen in de context en is veelzijdig gericht partijdig.

 

Met vragen over deze vorming ook voor in je eigen organisatie klik hier.

Programma

Tijdens deze driedaagse introductiecursus maakt u grondig kennis met het contextuele gedachtegoed. We verdiepen ons in de contextuele begrippen, en brengen deze in verbinding met eigen relaties. Er is eveneens ruimte om te oefenen vanuit voorbeelden uit het werkveld of uit het gezin. De introductiecursus is een aanzet om zelf te gebruiken in (professionele) relaties.  We werken met filmmateriaal, casussen en oefeningen zodat u de theorie kunt omzetten naar de praktijk. 

Bovendien is deze introductiecursus de ideale voorbereiding op de tweejarige basisopleiding contextuele hulpverlening.

Ook niet-hulpverleners zijn dus welkom in deze introductiecursus.

Kortom, deze driedaagse workshop is een verrijking voor iedereen die wil voelen hoe het gezin van herkomst bijdraagt tot de huidige relaties.

Opleiders

Frank Van Mierlo
Frank van Mierlo is opleider, trainer, consultant en coach. Hij is licentiaat medisch sociale wetenschappen en ziekenhuisbeleid en volgde opleidingen gestalttherapie, leidinggeven, contextuele therapie, intimate systems en familieopstellingen. Binnen Leren over Leven is Frank opleider en supervisor contextuele therapie. Hij geeft daarnaast o.a. gestaltopleiding en bedrijfstrainingen bij IVC.

Schrijf je in voor deze opleiding

Registrations have ended on di, 07/02/2019 - 00:00.