Docenten

Ons opleidingsteam

Anne De Keyser
Contextuele psychotherapeute met een zelfstandige praktijk. Opleider en supervisor bij Leren over Leven, medestichtster van de Scheidingsschool en Context in beeld, opleider bij Rapunzel. Ruime werkervaring in de Bijzondere Jeugdzorg, in het werken met ouders en kinderen in (echt)scheidingssituaties en in het contextueel werken met de duplomethodiek, EMDR-therapeute.

Annie Nuyts
Annie Nuyts is psychotherapeute: contextuele therapie, oplossingsgerichte therapie en traumatherapie. Zij is erkend EMDR-therapeute.
Zij werkt momenteel als contextueel therapeute in het psychiatrisch dagcentrum Arkel te Duffel en heeft darnaast een zelfstandige praktijk. Zij heeft uitgebreide ervaring met psychiatrie als muziektherapeute, in het werken met groepen, als familietherapeute en met traumabehandeling. Voor Leren over Leven begeleidt zij workshops en is ze supervisor in de basisopleiding.

Cora Lamonte
Werkt als counseler en psychotherapeut in het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Ze geeft psychosociale begeleiding aan mensen met hiv en ze leidt een gespreksgroep Vhiva. Ze is tevens doorverwijzend therapeut bij Psy-net.  Cora is sociaal verpleegkundige en volgde bij Leren over Leven de opleiding tot contextueel psychotherapeut. Ze volgde diverse opleidingen zoals ACT, Motivational interviewing, colorful counseling, groep als begeleidingscontext en psychische hulpverlening bij gender gerelateerd geweld.Bij Leren over leven is ze in opleiding tot docent in de systemisch contextuele counselingopleiding.

David Van Deuren 
David van Deuren heeft zowel de Gestalttherapeutische opleiding, (IVC, Kortrijk) als  de Opleiding Contextuele Therapie, (Leren Over Leven) gevolgd. 
Daarbij heeft hij de Rouwopleiding olv Michael Murphy en Magda Vande Wiele afgerond.  In zijn werkveld  heeft hij gedurende vijf jaar bij de dienst  infectieziekten  veel ervaring opgedaan in de begeleiding van AIDS-patiënten,  politiek vluchtelingen, begeleiding van mensen met een drugproblematiek, mensen met een psychiatrisch ziektebeeld,…   Op de Palliatieve Zorgeenheid heeft hij vanaf de opstart van de eenheid, meegewerkt aan de uitbouw van de herdenkingsavonden

Frank Van Mierlo
Frank van Mierlo is opleider, trainer, consultant en coach. Hij is licentiaat medisch sociale wetenschappen en ziekenhuisbeleid en volgde opleidingen gestalttherapie, leidinggeven, contextuele therapie, intimate systems en familieopstellingen. Binnen Leren over Leven is Frank opleider en supervisor contextuele therapie. Hij geeft daarnaast o.a. gestaltopleiding en bedrijfstrainingen bij IVC.

Gerd Claes
Maatschappelijk werkster, gestaltterapeute  en rouwtherapeute. Zij volgde bijscholingen in systeemdenken, contextuele therapie, familieopstellingen en relatietherapie. Zij heeft ervaring als gezinsbegeleidster in pleegzorg, slachtofferhulp bij de politie, vormingswerk bij de volkshogeschool. Zij is oprichtster en directrice van ‘De Kanteling’, een groepspraktijk rond rouw, verlies en veerkracht met bijzondere aandacht voor personen en gezinnen die met beperking te maken hebben. Zij geeft sinds een tiental jaren vorming en opleiding voor ouders en professionelen in de gehandicaptensector. Voor Leren over leven geeft zij workshops en opleiding over thema’s die met beperking  te maken hebben.  Geregistreerd lid van de beroepsvereniging NVAGT en VBEGP.

Han Sauren
Han Sauren heeft ruime ervaring in de jeugdhulpverlening en werkt momenteel voor Clas (contextuele behandeling van sexueel misbruik). Zij studeerde maatschapelijk werk, VO educatief groepswerk en Masterclass contextuele therapie. Han is geregistreerd Seksuoloog NVVS en heeft een zelfstandige praktijk contextuele therapie. Zij is opleider en supervisor binnen de opleidingen van Leren over Leven in Antwerpen en Utrecht.  

Jan Hoet
Jan Hoet is psycholoog-psychotherapeut. Hij volgde een opleiding systeemtheoretische therapie en de Masterclass contextuele therapie. Jan heeft een zelfstandige praktijk contextuele therapie maar heeft ook ruime ervaring in de ambulante en residentiële geestelijke gezondheidszorg. Hij was bestuurslid van de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeeminterventie van 2003 tot 2012 en is stichtend lid va de Belgische vereniging voor geweldloos verzet. Jan Hoet is erkend opleider en supervisor bij de BVRGS en lid van NVRG en VCW. Voor Leren over Leven werkte Jan als opleidingscoördinator tot juni 2012. Momenteel is hij docent en supervisor.

Jo Van Hecke
Jo Van Hecke is bachelor Orthopedagogie en contextueel psychotherapeut en heeft een eigen praktijk als relatie- en gezinstherapeut in Meerbeke. Hij is in opleiding tot EFT therapeut bij EFT Belgium en werkt verder zijn studies af op de VUB tot klinisch Psycholoog. Jo heeft 20 jaar ervaring in het werken met gezinnen in de jeugdhulp en heeft vanuit deze functie onderzoek en ontwikkeling gedaan in het werken met sociale media in hulpverlening. Hij was projectcoördinator in verschillende projecten zowel op Europees als op gewestelijk en federaal niveau en publiceerde menige artikels rond dit thema en enkele boeken.  Jo Van Hecke is tevens ook coördinator bij Leren over Leven en is lid van  BVRGS, BWP en ICEEFT.

Kristien van de Velde
Kristien van de Velde is bachelor Sociaal werk en heeft de opleiding tot contextueel therapeut gevolgd. Zij heeft 20 jaar ervaring in de bijzondere jeugdzorg als gezinsbegeleidster en stafmedewerker. Ondertussen werkt ze bij Odisee als docent en praktijkbegeleider. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk als contextueel therapeut en opvoedingscoach. Kristien is ook supervisor en leertherapeut bij Leren over Leven.

Leen Hermkens
Leen Hermkens is maatschappelijk werker, relatie- en gezinstherapeut en contextueel therapeut. Ze heeft langdurige werkervaring in de jeugdzorg en bij CLAS (Contextuele behandeling en Leergroepen voor Alle betrokkenen bij Seksueel misbruik). Opleider/trainer Geweldloos Verzet/Nieuwe Autoriteit. Leen is erkend geregistreerd bij NVRG, BVRGS en VCW. Ze is ook Mindfulnesstrainer in opleiding. 

Luc Claes
Luc is contextueel gezinstherapeut en heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening waarvan de laatste tien jaar in een voorziening voor jongeren met gedrags- en/of emotionele problemen binnen de sector voor personen met een handicap.   Doorheen de jaren volgde hij nog tal van andere opleidingen om zijn expertise te vergroten (bv. Rond ADHD, ASS, drugpreventie, opvoedings- en ontwikkelingsproblemen, talenten, rouw).
 
Lieve Sels
Lieve Sels is bachelor in de Gezinswetenschappen en contextueel psychotherapeute. Zij volgde onder andere opleidingen in het systeemdenken, echtscheidingsbegeleiding, rouwbegeleiding en EMDR. Zij deed ervaring op in het werken met gezinnen in armoede, vluchtelingen, koppels en ondersteuning van partners en hun families bij zwangerschapskeuzes en de verwerking ervan. Momenteel heeft zij een zelfstandige praktijk voor contextuele therapie en EMDR. Bij Leren over Leven begeleidt zij workshops en is zij supervisor in de basisopleiding. 

Lieve Talloen
Lieve Talloen is psychotherapeute, trainer, leertherapeut en supervisor. Zij heeft ruime ervaring in psychiatrie, hoger onderwijs en de palliatieve thuiszorg. Momenteel werkt zij als freelance trainer, meditatieleraar en heeft ze zelfstandige praktijk psychotherapie. Lieve volgde diverse bijkomende opleidingen waaronder psychodrama en rollenspel, opleiding systeem- en communicatietheorie, gestalt en psychosynthese, contextuele therapie en werk-, familie- en organisatieopstellingen. Zij volgde daarnaast ook een opleiding meditatieleraar.  Lieve werkt voor Leren over Leven als docent en leertherapeut.

May Michielsen
May Michielsen is klinisch Psycholoog en volgde talrijke therapeutische opleidingen waaronder de Masterclass contextuele therapie, echtpaartherapie bij Fons Van Steenwegen, Gestalttherapie en EMDR. Zij heeft ruim 30 jaar een zelfstandige praktijk als psychotherapeut voor individuen, echtparen en gezinnen. Zij begeleidt samen met haar echtgenoot Jan Lens een opleiding partnertherapie binnen de School voor Relatietherapie. Zij is (co-) auteur van diverse publicaties over contextuele therapie. Zij is één van de oprichters van leren over leven en was daarvan tot eind 2008 ook directeur. Zij werkt nu nog als opleider en supervisor in de laatste vervolgopleiding contextuele therapie.

Patsy Verhaert
Patsy Verhaert is contextueel psychotherapeute, supervisor en leertherapeut. Ze heeft ruime ervaring in de jeugdhulpverlening, trauma -hulpverlening en hoger onderwijs. Momenteel werkt Patsy op het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Vlaams Brabant en heeft ze een privé praktijk als psychotherapeut, supervisor en leertherapeut. Voor Leren over Leven werkt Patsy als supervisor en leertherapeut.

Sabine Bogaert
Ze is maatschappelijk werker, contextueel therapeut en NVR (non violent resistance) therapeut. Momenteel werkzaam in CGG Brussel. 27 jaar werkervaring binnen justitiële sector en gehandicaptenzorg. 
 
Thea Bombeek
 Thea Bombeek is facilitator, contextueel en creatief therapeut. Ze is maatschappelijk werker, kunsthistorica en master in personeelswetenschappen. Ze is Master Certified Coach (ICF), Certified Transformational Presence Coach (Alan Seale) en cross cultural coach . Ze volgde opleidingen in cliënt-centerend therapie, familie en organisatieopstellingen, ontological coaching, spiritueel leiderschap, Theory U, werken met verhalen in therapie, Ecoute Ton Corps, PSYCH-K, TM, … Ze is bedrijfscoach en loopbaanbegeleider. Daarnaast heeft ze een zelfstandige praktijk waar ze werkt met volwassen met vragen rond relaties, zingeving, rouw, burn-out en zelfvertrouwen.

Theresia Pinnewaert
Theresia Pinnewaert is bachelor in de gezinswetenschappen, kleuteronderwijzeres en contextuele psychotherapeut. Ze heeft een eigen praktijk als relatie- en gezinstherapeut in Gent. Daarnaast werkt ze in een voorziening voor kinderen met gedrags- en emotionele problematieken. Ze heeft ervaring in de drughulpverlening, werken met groepen, gezinsbegeleiding, familieopstelling en werken met de duplomethodiek.
Bij leren over leven is ze in opleiding tot docent in de systemische contextuele counselingopleiding.